AYLARDAN EYLÜL


Ve aylardan Eylül 

Her ayın kendine özgü meyveleri, sebzeleri ve yeşillikleri var.
Ve her meyve ayında daha güzel, sağlıklı ve besleyici

Peki eylül ayında hangi meyveleri tercih etmeliyiz ?




Şimdi de Eylül ayı sebzelerini tanıyalım.





Biliyor muydunuz ortalama olarak 
taze bir sebzenin % 70'i su, % 3.5'u protein ve % 1'i yağdır.

Peki dondurarak saklamak sebzelerin besin değerini nasıl etkiler?

Sebzeler kesilerek ya da bütün olarak dondurulduklarında besin değerlerinde azalma olur. Eğer sebzeleri dondurarak saklamayı tercih ediyorsanız parçalamadan saklamayı tercih edebilirsiniz. 
Sebzeleri pişirmek besin değerlerini hangi ölçüde etkiler?

Hadi gelin fasulyeyi ele alalım çiğ ile kıyaslandığında pişmiş ya da dondurulmuş fasulye lif değerinin % 25'ini, vitamin değerinin ise % 10'unu kaybeder.

Ancak pişmiş yada dondurulmuş sebzeler konserve olarak tüketilen sebzelerle kıyaslandığında konserve olarak ise besin değerlerinin yaklaşık % 50'sini kaybeder.



Peki eylül ayındaki yeşillik tercihleriniz neler olmalı?

Fesleğen
Biberiye
Nane
Tere
Maydanoz
Dereotu
Reyhan
Soğan

                                     

                                                                                                Diyetisyen Pelin Şahin


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LİMON TÜKETİMİ ŞEKERİ YÜKSELTİR Mİ?

PROPOLİS

BİR ZEYTİN YAPRAĞI MUCİZESİ