SOĞUK HİBİSKUSLU-YEŞİL ÇAY TARİFİ


SOĞUK HİBİSKUSLU-YEŞİL ÇAY TARİFİ


Sıcaklara inat buz gibi bir tarif



Malzemelerimiz: 


Hibiskus çayı
Yeşil çay 
                                                                         Dondurulmuş böğürtlen-yaban mersini
                                                                                                   Bal





YAPILIŞI:

İlk olarak kaynamış suya iki ayrı bardakta yeşil çayı ve hibiskus çayını demliyoruz.

Ve dememiş olduğunuz çayları büyük bir bardakta birleştiriyoruz,  içerisine tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

İçecegimiz hazır sayılır.

Eğer isterseniz içerisine karanfil ve çubuk tarçın koyabilirsiniz. 
Artik icecegimizi soğuması icin buzdolabına bırakabiliriz.

Bir yandan içerisine koymak için buz küplerini buzdolabına koyabilirsiniz.

Servis ederken içerisine dondurulmus yaban mersini ve böğürtlen koymayı unutmayınız.





PEKİ NEYİ NEDEN KULLANDIK?

Hibiskus çayı:
İçeriğindeki C vitamini sayesinde yağ yakımı hızlanmakta ve bağışıklık sistemini güçlenmektedir.
Bu sayede daha hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. 

Yapılan çalışmalar, yeşil çayın içeriğindeki EGCG 'nin kolesterlün düşürülmesini sağladığı, kötü kolesterolün (LDL) damar içerisinde depolanmasını engellediği  ve damarların genişleyebilme yeteneğini artırarak yüksek tansiyona, kalp hastalıklarına bağlı ölümü azalttığını saptamıştır. 

Yüksek kan basıncını düşürücü özelliğiyle  tansiyonu dengelemektedir. Ayrıca hibiskus çayı kan şekerinizi dengeler, böylece tatlı yeme isteğiniz de azalır. Bunların yanı sıra hibiskus çayı ödem atıcı özelliğinden kaynaklı şişkinliği hissinin oluşmasını engeller.

Yeşil çay:
 İçeriğinde bulunan EGCG bileşeni sayesinde sakinlik hissi vererek stresin  azalmasını sağlamaktadır.

Yapilan çalışmalar, günde iki bardak yeşil çay tüketiminin beyindeki hafızanın çalışmasıyla ilgili bölümlerde bağlantıyı kuvvetlendirdiğini savunmaktadır.


                                                                                                                      Diyetisyen Pelin Şahin                                                                     




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LİMON TÜKETİMİ ŞEKERİ YÜKSELTİR Mİ?

PROPOLİS

BİR ZEYTİN YAPRAĞI MUCİZESİ