MUCİZEVİ BESİN ENGİNAR

Enginarın içeriğindeki doymuş yağ oranı oldukça düşük olup kolestrol içermemektedir. Aynı zamanda enginar zengin lif, vitamin ve mineral kaynağıdır. 

İçerdiği vitamin kaynakları C vitamini, tiamin, folat, riboflavin, niasin, vitamin B-6, B-12, A, E, D, D-2 ve K vitaminleridir.

İçerdiği mineral kaynakları ise kalsiyum, magnezyum, demir, sodyum, çinko, potasyum gibi minerallerdir.


Peki enginarın vücudumuza sağladığı başlıca faydalar nelerdir?

Enginar içerdiğindeki ciarin maddesi sayesinde safra, böbrek, bağırsak ve karaciğerin düzenli ve daha aktif çalışmasını sağlamaktadır.

Kandaki kolesterol seviyesinin ayarlanmasına yardımcı olmaktadır.

Böbreklerdeki üre konsantrasyonunu arttırmaktadır.

Daha fazla safra salgılanmasını sağlar böylece sindirim sistemi düzene girmesini sağlamaktadır.





Enginar Besin Değeri
Porsiyon Miktarı: 100 g


Kalori (kcal) 47-53 kcal
Toplam yağ 0,2 g
Kolesterol 0 mg  
Sodyum 94 mg   
Potasyum 370 mg        
Karbonhidrat 11 g       
Diyet Lifi 5 g      
Şeker 1 g   
Protein 3,3 g       
A Vitamini 13 IU 
C Vitamini 11,7 mg
Kalsiyum 44 mg         
Demir 1,3 mg
D Vitamini 0 IU  
B6 Vitamini  0,1 mg
B12 vitamini  0 µg  
Magnezyum 60 mg







Ancak fazla enginar gaz yapabilir. 

Safra kanalı sorunu olanların, safra sıvısı üretimini arttırması nedeniyle enginar yaprağı tüketmeleri önerilmez. Ayrıca safra sıvısının artması safra taşı oluşumunu arttırabilir.


                                                                                               Diyetisyen Pelin Şahin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LİMON TÜKETİMİ ŞEKERİ YÜKSELTİR Mİ?

PROPOLİS

BİR ZEYTİN YAPRAĞI MUCİZESİ